'Groningen verliest Chery, weigert bod op Kostic en haalt Zweed'

18 juni 2014, 11:34

Veel transferactiviteiten bij FC Groningen. Nadat er eerder al het nodige contractnieuws naar buiten kwam bij de club, komt het Dagblad van het Noorden met de nodige nieuwtjes. De Groningse club lijkt Tjaronn Chery kwijt te raken aan een club uit Saoedi-Arabië, terwijl een bod op Filip Kostic werd geweigerd. Tenslotte lijkt Groningen een vleugelaanvaller over nemen van Malmö FF.

Chery verkast zeer waarschijnlijk naar de Saoedische club Al Ahli. Algemeen directeur Hans Nijland sprak met een delegatie van de club op Schiphol en bereikte, op een aantal details na, een akkoord over de transfer van de creatieve middenvelder. "Het kamp-Chery heeft ons met klem gevraagd mee te werken aan de deal. Tjaronn kan bij Al Ahli een buitengewoon lucratief contract tekenen", zegt Nijland.

Een langer verblijf van Chery in Groningen lijkt dus uitgesloten. De winnaar van de Europa League play-offs wil Kostic wel behouden. De club heeft reeds een bod van Sporting Lissabon naast zich neergelegd. "Het was een serieuze bieding, maar na het waarschijnlijke vertrek van Chery willen wij niet ook nog Kostic verkopen."

Tot slot lijkt Groningen de Poolse Zweed Pawel Cibicki aan de selectie toe te voegen. De buitenspeler van Malmo FF tekent vermoedelijk snel een vierjarige verbintenis bij Groningen, dat hem komende vrijdag wil presenteren.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen