Cahill dacht bij goal aan Van Basten: "Hier droom je van"

18 juni 2014, 22:06

In zijn laatste WK-wedstrijd ooit maakte Tim Cahill één van de mooiste doelpunten uit zijn carrière. De ervaren aanvaller van Australië tekende tegen Oranje met een geweldige volley voor de 1-1. Hij nam in de 21ste minuut een lange pass vanaf de rechterkant in één keer op zijn slof en via de lat stuiterde de bal tegen de touwen.

Gevraagd naar zijn doelpunt, glom de aanvaller van trots. "Zulke doelpunten maken Marco van Basten en ook Robin van Persie. Hier droom je van, hier draait het allemaal om", zei hij tegen onder meer FCUpdate.nl. "Ik zag de bal komen en besloot in één keer uit te halen. Voor zulke momenten doe je het allemaal, als voetballer. En is er geen mooiere plek om zoiets te doen dan hier op het WK."

Niet alleen Cahill, maar de hele Australische ploeg speelde een geweldige wedstrijd. Van de onervaren en jonge Socceroos werd weinig verwacht, maar het team maakte het Oranje bijzonder lastig. "Ik ben enorm trots, op iedereen", sprak Cahill, die zelf tegen zijn tweede gele kaart van het toernooi aanliep en om die reden geschorst is voor de derde en laatste groepswedstrijd tegen Spanje. "We zijn van eigen kracht uitgegaan en hebben zelf onze kansen gecreëerd. We geloofden in onszelf en iedereen heeft zijn taken fantastisch uitgevoerd."

De Australische ploeg werd, na het laatste fluitsignaal, getrakteerd op een staande ovatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen