Groningen bevestigt transfer: Antonia tekent voor drie jaar

20 juni 2014, 17:38

FC Groningen heeft de komst van Jarchinio Antonia vrijdagmiddag officieel bevestigd. De vleugelaanvaller komt over van Go Ahead Eagles, dat een afkoopsom krijgt van de Groningers. De 23-jarige vleugelaanvaller heeft zijn krabbel gezet onder een contract dat hem tot medio 2017 aan Groningen verbindt.

De geboren Amsterdammer debuteerde op negentienjarige leeftijd bij ADO Den Haag in de Eredivisie. In 2011 verkaste hij op huurbasis naar Go Ahead, dat toen nog actief was in de Jupiler League. Na deze huurperiode tekende hij een contract op de Adelaarshorst, waarvoor hij 111 competitiewedstrijden speelde en zowel 25 doelpunten als assists achter zijn naam wist te krijgen.

Antonia toont zich meer dan tevreden met zijn transfer naar Groningen: "FC Groningen speelt mooi voetbal. Ik herinner me spelers als Luis Suárez, Marcus Berg, Andreas Granqvist en Dusan Tadic. Allemaal spelers die bij FC Groningen een stap hebben gezet in hun carrière. Voor mij is dit ook een mooie stap in de goede richting. Ik kijk er naar uit om mijn eerste wedstrijd hier in Euroborg te spelen en heb nu al een warm gevoel bij de club."

Henk Veldmate, manager technische zaken, denkt dat Antonia in Groningen kan uitgroeien tot een belangrijke speler. "Wij vinden dat Jarchinio zich in zijn eerste volledige seizoen op het hoogste niveau heeft ontwikkeld tot een volwaardige Eredivisiespeler. Hij heeft zijn snelheid als een geweldig wapen en daarnaast is het rendement van zijn acties sterk omhoog gegaan. Dat vertaalde zich afgelopen seizoenen in negen doelpunten. En ook in veel situaties dat hij andere spelers laat scoren. Met zijn manier van spelen en zijn snelheid, verwacht ik dat Antonia een smaakmaker kan worden bij FC Groningen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen