Argentinië ontsnapt op het nippertje tegen Iran

Ger
21 juni 2014, 19:59   Bijgewerkt: 21 juni 2014, 20:19

Na twee wedstrijden is Argentinië al zeker van de volgende ronde op het WK. In Belo Horizonte stelden de Zuid-Amerikanen opnieuw teleur, maar werd wel met 1-0 gewonnen, door een treffer in blessuretijd. Iran hield lang de nul en was in de tweede helft zelfs de bovenliggende partij, maar een goal van Lionel Messi gooide uiteindelijk roet in het eten. Toch zullen de Argentijnen een vervelende nasmaak overhouden aan het duel, vooral omdat Iran een reeks goede kansen wist te creëren.

Argentinië won weliswaar zijn eerste wedstrijd van dit WK (2-1 tegen Bosnië-Herzegovina), maar er was veel kritiek op het spel van de ploeg van bondscoach Alejandro Sabella. De overwinning kwam moeizaam tot stand en sterspeler Messi zat niet goed in zijn vel. De aanvaller drong bij de trainer erop aan om in het vervolg met een extra spits te gaan spelen. Coach Sabella ging mee in Messi's visie en deed voor de wedstrijd tegen Iran beroep op een derde spits: Gonzalo Higuaín.

De Argentijnen hadden grote moeite om daar doorheen te breken, al kreeg de ploeg van Seballa wel wat kansjes. Na een kwartier spelen kon Higuaín van dichtbij op goal schieten, maar keeper Alireza Haghighi kwam op tijd uit zijn doel om de poging onschadelijk te maken. Ook bij een schietkans binnen de zestien van Aguëro stond de keeper van Iran op de goede plek. Kopballen van Rojo en Garay gingen naast en over.

Dat gaf Iran goede moed, dat opeens een stuk brutaler ging spelen. Het leverde een afstandschot op van Haji Safi, dat via een Argentijns been net naast ging, en een scrimmage na een hoekschop. De bibbers sloegen toe bij de Argentijnse defensie, die even later Dejagah, spelend bij Fulham, vrij lieten inkoppen binnen de zestien meter. Romero moest zich helemaal strekken om net een handje achter de bal te kunnen krijgen.

Door de overwinning gaat Argentinië door naar de volgende ronde, maar duidelijk is geworden dat de ploeg vooral verdedigend erg kwetsbaar is. De Iraniërs moeten wachten op de uitslag van de andere wedstrijd in de poule om te weten of er nog hoop op een WK-vervolg is.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen