Ook Italië lijkt te kiezen voor een andere formatie

22 juni 2014, 18:47

Niet alleen het Nederlands elftal, maar ook Italië lijkt van systeem te gaan veranderen. Bondscoach Cesare Prandelli lijkt voor het cruciale duel met Uruguay van komende dinsdag te opteren voor een 3-5-2 formatie, waarin Ciro Immobile het aanvalsmaatje van Mario Balotelli zou worden.

De Italianen experimenteerden met het systeem op de training, zo melden Italiaanse media. Voor de verdediging, die geheel uit Juventus-spelers bestaat, zouden Claudio Marchisio, Andrea Pirlo en Marco Verratti spelen, wat ten koste gaat van Thiago Motta. Daniele de Rossi is niet fit. Matteo Darmian en de herstelde Mattia De Sciglio zullen op de flank spelen.

Italië heeft tegen Uruguay aan een punt genoeg om naar de laatste zestien van het WK te gaan. Buffon, die tegen Costa Rica (0-1 verlies) zijn rentree maakte na een enkelblessure, is optimistisch. "De historie leert ons dat we beter presteren als de druk hoger wordt", aldus de doelman, die het nieuwe systeem geen probleem vindt: "We zijn kameleons en staan voor alles open."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen