FC Groningen naar Schotland of Letland in Europa League

23 juni 2014, 14:41   Bijgewerkt: 1 juli 2014, 16:13

FC Groningen zal naar Schotland of Letland reizen om de tweede voorronde van de Europa League te spelen. Het treft de winnaar van het duel tussen Aberdeen FC en FK Daugava Riga. Dat heeft de loting op maandagmiddag uitgewezen.

De Groningers grepen dankzij het winnen van de play-offs om Europees voetbal een ticket voor deze tweede voorronde, waarin ze dus de nummer twee van de Schotse Premiership of de huidige nummer zeven van de Letse Virsliga treffen. De eerste Europese uitwedstrijd van Groningen staat genoteerd op 17 juli. De return in Euroborg staat een week later op het menu, op 24 juli.

In totaal strijden er 195 deelnemers om een plaats in de eindstrijd in het National Stadium in Warschau, die op 27 mei op de rol staat. Er zijn al zeven clubs zeker van deelname aan de groepsfase van de Europa League. Er zullen daarnaast tien deelnemers van de Champions League-play-offs in de EL uitkomen. Tenslotte zullen de ploegen die derde worden in de CL instromen in de laatste 32 teams van de EL.

Ajax komt als kampioen van Nederland in de Champions League uit. Feyenoord start in de derde voorronde van het kampioenenbal. FC Twente en bekerwinnaar PEC Zwolle beginnen in de vierde voorronde van de Europa League, waar PSV in ronde drie instroomt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen