Kum tekent voor twee jaar bij Utrecht: "Mooie stap voor mij"

24 juni 2014, 14:16

FC Utrecht heeft aanwinst Christian Kum dinsdagmiddag officieel gepresenteerd in Stadion Galgenwaard. De 28-jarige verdediger komt de gelederen van de Domstedelingen op transfervrije basis versterken en heeft een tweejarige verbintenis gesigneerd, met een optie voor een extra seizoen.

De in Duitsland geboren Kum speelde de afgelopen twee seizoen in het shirt van sc Heerenveen, dat hem in 2012 wegplukte bij ADO Den Haag. De verdediger, die tot dusver 147 duels speelde in de Eredivisie, is blij met zijn transfer naar Utrecht: "Er wordt hier fel en met strijd gespeeld. Het aanvallende voetbal dat wordt geambieerd, betekent voor de laatste linie ook het nodige. Je moet dan als verdediger goed ruimtes in je rug kunnen bespelen. En dat ligt mij wel. Dit is een mooie stap voor mij."

"Met de komst van Chris Kum spelen we snel en adequaat in op het vertrek van Dave Bulthuis, die werd verkocht aan 1. FC Nürnberg", aldus Edwin de Kruijff, Manager Spelerszaken en Scouting bij Utrecht. "Met Chris voegen we niet alleen routine toe aan onze laatste linie, maar hebben we ons ook verzekerd van een echte allrounder. Hij kan namelijk op alle posities in de defensie uit de voeten. We zijn er erg blij mee dat we in de persoon van Chris een ambitieuze en ervaren jongen aan de groep hebben kunnen toevoegen. Hij weet met welk bijltje er in de Eredivisie wordt gehakt en kan die ervaring ook overbrengen op de jonge jongens in onze spelersgroep."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen