Onterechte penalty helpt Grieken in blessuretijd ronde verder

24 juni 2014, 23:57   Bijgewerkt: 25 juni 2014, 00:23

De Grieken zijn door het oog van de naald gekropen tegen Ivoorkust. Dankzij een makkelijk gegeven strafschop boekte Griekenland een 2-1 overwinning op Ivoorkust. Daarmee houdt het in Groep C zowel het Afrikaanse land als Japan achter zich.

Vooraf hadden de Grieken de meest uitzichtloze situatie. Ze hadden een overwinning nodig om kans te blijven houden op plaatsing voor de achtste finales van het WK. Dan moest Japan bovendien in de andere wedstrijd punten laten liggen tegen Colombia. Ivoorkust wist van tevoren dat het bij een zege verzekerd was van de volgende ronde. De Ivorianen droegen tijdens het laatste groepsduel een rouwband in verband met het overlijden van Ibrahim Touré, het achttienjarige broertje van Kolo en Yaya Touré.

De Grieken moesten door de gelijkmaker van Ivoorkust op zoek naar een voorsprong. De slotfase leverde spannende momenten op. Door de tussenstand op dat moment bij Japan tegen Colombia wist Griekenland dat het genoeg had aan één doelpunt om door te gaan. Die goal kreeg het in de laatste minuut cadeau door een eenvoudig toegekende strafschop. Giorgios Samaras maakte handig gebruik van het buitenkansje en bezorgde Griekenland eigenhandig de achtste finales.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen