Go Ahead Eagles maakt komst Wijnaldum wereldkundig

26 juni 2014, 12:28

Go Ahead Eagles heeft de transfer van Giliano Wijnaldum afgerond. De 21-jarige vleugelverdediger komt over van FC Groningen en tekent een tweejarige verbintenis in Deventer. Dat melden de Eagles via de officiële clubsite.

Wijnaldum is een jeugdproduct van Sparta Rotterdam. AZ plukte hem daar in 2008 weg. In Alkmaar debuteerde de linksachter in april 2011 in de Eredivisie. In de zomer van 2013 verkaste de vleugelverdediger naar Groningen, waar hij afgelopen seizoen tot 26 optredens kwam.

Het broertje van Oranje-international Georginio had het naar zijn zin in het Noorden, maar is blij met zijn nieuwe club: "Ik heb een mooi seizoen meegemaakt bij FC Groningen, maar ik heb een heel goed gesprek gehad met trainer Foeke Booy en zit vol ambitie in Deventer te gaan spelen. Je ziet toch steeds dat jonge spelers de kans krijgen bij Go Ahead om te spelen, te groeien en snel beter te worden."

Coach Foeke Booy is zeer te spreken over de aanwinst: "Ik ben blij met de komst van Giliano. Een jonge, dynamische en snelle speler, een specialist op zijn positie, die van linksback. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij heel wat wedstrijden op het hoogste niveau in de benen en uit het zeer goede gesprek dat ik met hem had, bleek dat hij veel ambitie heeft. Daar hou ik van, jongens die meer willen, die toekomstgericht zijn. We zien hem als een echte versterking voor de basis", stelt de trainer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen