AZ plukt Hupperts weg bij Roda JC: "Veel potentie"

25 juni 2014, 18:43

AZ heeft Guus Hupperts woensdagavond als nieuwe aanwinst gepresenteerd. De vleugelaanvaller komt over van Roda JC, dat afgelopen seizoen uit de Eredivisie degradeerde. Hij heeft een contract gesigneerd dat hem tot de zomer van 2018 aan de Alkmaarse club verbindt.

AZ moest de nodige moeite doen om Huppers los te weken uit Kerkrade, maar directeur voetbalzaken Earnest Stewart is blij dat het uiteindelijk gelukt is: "We zijn blij dat we Guus Hupperts hebben vastgelegd. Afgelopen winter waren we al zeer geïnteresseerd, maar toen kwamen we er niet uit met Roda JC. Mooi dat het nu alsnog tot een akkoord is gekomen. Met Guus hebben we er een jeugdinternational met veel potentie bij. Met Guus hebben we er een aanvaller bij die een hoog rendement heeft qua doelpunten en assists."

Huppers toont zich zelf ook meer dan tevreden met zijn transfer naar AZ: "Dit is een mooie stap omhoog. Ik verwacht hier mooie jaren te gaan hebben. Ik wil prijzen pakken. Het lijkt me altijd al geweldig om de KNVB beker te winnen. Bij AZ is die mogelijkheid zeker aanwezig, kijk maar naar 2013. Met mijn specifieke kwaliteiten kan ik een belangrijke rol in het team spelen. Ik ben een pure buitenspeler, met veel snelheid en een goede voorzet. Hopelijk kan ik me direct in de basis spelen. Zo niet, dan kan ik als invaller wedstrijden openbreken", aldus de vleugelaanvaller.

De 22-jarige Hupperts zal komende maandag voor het eerst op het trainingsveld van AZ verschijnen, als de eerste training op het menu staat. Vanaf 2010 kwam hij tot 85 officiële optredens voor Roda JC. In deze wedstrijden wist hij zeventien maal het net te vinden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen