Argentinië na doelpuntrijke zege verder als groepswinnaar

25 juni 2014, 19:57

Argentinië gaat als winnaar van Groep F naar de achtste finales van het WK. Een 2-3 overwinning op Nigeria bezorgden de Argentijnen negen punten uit drie duels. De Nigerianen zijn ondanks de nederlaag ook verzekerd van de volgende ronde. Door de nederlaag van Iran tegen Bosnië-Herzegovina (3-1) bleef het op een tweede stek staan.

Argentinië moest van Nigeria het spel maken. De Afrikanen waren niet bij machte om zelf het hef in handen te nemen. Bij balovername waren de Nigerianen telkens het balbezit razendsnel kwijt. Het zag na het doelpunt van Musa het doel van Sergio Romero in de eerste helft niet meer van dichtbij. Voor de Argentijnen was het lastig om door de verdediging van Nigeria te komen. Het gevaar moest dan ook uit standaardsituaties komen. Vlak voor rust zorgde Messi daarvoor. Zijn vrije bal werd uit het doel geplukt door doelman Vincent Enyeama. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Messi opnieuw de mogelijkheid een vrije trap te nemen. Ditmaal was het wel raak. De sterspeler krulde de bal behendig over de muur en liet Enyeama kansloos. Het was het tweede cadeautje van Messi na zijn 27ste verjaardag een dag eerder.

Met nog een half uur op de klok werd Messi tot ieders verbazing naar de kant gehaald. Een beslissing van de bondscoach om zijn sterspeler te sparen, die vervolgens met een grote glimlach op de bank plaatsnam. Nigeria kwam in de slotfase niet meer in het spel voor, waar Argentinië enkele malen dicht bij nog een doelpunt was. Onder meer Ezequiel Lavezzi en Ezequiel Garay lieten het na om te scoren. Argentinië gaat dankzij de zege als groepswinnaar naar de volgende ronde, terwijl Nigeria door de nederlaag van Iran op een tweede plaatst eindigt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen