Moment van de waarheid voor de landen in Groep E

25 juni 2014, 21:52

Frankrijk wil graag haar status zonder puntenverlies behouden, maar treft vanavond (22.00 uur Nederlandse tijd) Ecuador, dat Zwitserland wil verslaan, om zich te verzekeren van een plaats in de achtste finalevan het WK.

De Fransen imponeerden in hun eerste twee duels, waarin Honduras en Zwitserland met respectievelijk 3-0 en 5-2 werden verslagen. Voor de laatste groepswedstrijd opteert bondscoach Didier Deschamps voor de nodige mutaties. Antoine Griezmann en Morgan Schneiderlin krijgen hun kans en ook Laurent Koscielny speelt. Yohan Cabaye is geschorst.

Bij Ecuador, dat evenveel punten als de Zwitsers heeft, zijn de ogen vooral op Enner Valencia gericht. Hij scoorde tot dusver al drie keer op het toernooi in Brazilië. Hij wordt in de Ecuadoraanse aanval gesteund door Antonio Valencia en Michael Arroyo.

Mocht Frankrijk van Ecuador winnen, dan is dit goed nieuws voor Zwitserland, dat tegen Honduras aantreedt. Door de absentie van Steve von Bergen staat Fabian Schär in de basis bij de Zwitsers, waar bondscoach Ottmar Hitzfeld na het WK afscheid neemt. Opponent Honduras kan weer beschikken over Wilson Palacios, die een rode kaart kreeg tegen Frankrijk.

Opstellingen

Ecuador: Dominguez; Guagua, Erazo, Paredes, Noboa; Montero, Ayovi, E. Valencia; Minda, Arroyo, A. Valencia.

Frankrijk: Llloris; Sagna; Koscielny, Sakho, Digne; Pogba, Matuidi, Schneiderlin; Sissoko, Benzema, Griezmann.

Honduras: Valladares; Figueroa, Bernardez, Beckeles, J. Garcia; Palacios, Claros, B. Garcia, Espinoza; Bengtson, Costly.

Zwitserland: Benaglio; Lichtsteiner, Djourou, Schär, Rodriguez; Behrami, Inler, Shaqiri, Xhaka, Mehmedi; Drmic.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen