Ontknoping Groep G: Portugal vreest voor salonremise

26 juni 2014, 12:30

Er is nog één speelronde te gaan in de poulefase van het WK. Tijd om de balans op te maken. FCUpdate.nl bekijkt de stand van zaken in de diverse groepen. Van maandag tot en met donderdag bereiken twee groepen per dag hun climax. Met hier Groep G, bestaande uit Duitsland, Verenigde Staten, Ghana en Portugal.

Groep G: Duitsland, Verenigde Staten, Ghana en Portugal

Op voorhand werden Duitsland en Portugal door veel mensen aangewezen als favorieten om in Groep G door te gaan naar de volgende ronde. Duitsland maakte deze status waar, maar deed dit ten koste van Portugal, dat de hoop op deelname aan de achtste finale eigenlijk al heeft laten varen. Vanavond, om 18.00 uur (Nederlandse tijd), is een gelijkspel genoeg voor de Duitsers en de Amerikanen, in een onderling duel.

Stand van zaken

Zodoende is een salonremise een optie voor Duitsland en de Amerikanen. VS-bondscoach Jürgen Klinsmann zegt er niets van te willen weten ("Amerikanen staan erom bekend dat ze elke wedstrijd alles geven"), maar Portugal beseft dat het zeer lastig wordt: "In theorie is het mogelijk dat we nog verder komen, maar eigenlijk is het bijna onmogelijk", aldus Cristiano Ronaldo. Ghana zit in hetzelfde schuitje. Mocht Duitsland de VS verslaan, dan komt het doelsaldo om de hoek kijken. Vooral Portugal heeft in dat geval een zeer ruime marge nodig.

Smaakmakers

Teleurstellingen

Door: Koen Jans

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen