Scolari: "Arbiters terughoudend om ons iets te geven"

29 juni 2014, 02:07

Brazilië mocht na de winst op Kroatië in de openingswedstrijd van het WK niet klagen over de arbitrage, maar dat lijkt bondscoach Luiz Felipe Scolari alweer te zijn vergeten. De oefenmeester toonde zich zaterdag niet blij met de wedstrijdleiding, na de zwaarbevochten zege op Chili in de achtste finales.

Brazilië nam pas na strafschoppen afstand van Chili. "De scheidsrechters zijn terughoudend om Brazilië iets te geven", bromde Scolari tegenover Marca. De trainer van de vijfvoudig wereldkampioen doelt vermoedelijk op het (terecht) afgekeurde doelpunt van Hulk in de tweede helft vanwege hands.

Scolari was niet verbaasd dat Chili zoveel tegenstand gaf. "Onze verwachtingen en dat wat we zeven maanden geleden, nadat de loting bekend was, hebben gezegd, zijn uitgekomen. We wisten dat, als Chili door zou komen, het zwaar zou worden. Het is een sterke ploeg met uitstekende spelers."

Neymar benutte de (achteraf) beslissende strafschop voor Brazilië. Scolari is blij dat de speler van FC Barcelona zijn verantwoordelijkheid durfde te nemen. "Het was alsof hij al 35 jaar was, in plaats van 22. Hij nam de penalty alsof hij in zijn achtertuin aan het spelen was, in de straten van Santos."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen