Duitsland wil nu eens winnen van Algerije

Ger
29 juni 2014, 16:37

Met Algerije als tegenstander mag Duitsland niet klagen over de indeling van de achtste finales op het WK. Opmerkelijk genoegen spreken de statistieken uit het verleden in het nadeel van de Mannschaft. De voorgaande twee duels met de Noord-Afrikanen gingen allebei verloren.

Duitsland ging in 1964 in een oefeninterland met 0-2 kopje onder. In de groepsfase van het WK in 1982 werd bovendien een 1-2 nederlaag geslikt. In het laatste groepsduel zorgden Duitsland en Oostenrijk met hun zeer omstreden uitslag alsnog voor de uitschakeling van Algerije. Vooraf wisten ze dat een kleine overwinning voor de Duitsers genoeg zou zijn voor beide landen. Het werd al vroeg 1-0 en daarna ging het balletje alleen nog maar breed. Die wedstrijd staat sindsdien te boek als de 'Schande van Gijón'.

De huidige Duitse bondscoach Joachim Löw geeft echter niets om de uitslagen uit het verleden. "Al die verhalen over wraak en revanche, wat moet ik ermee? De meeste spelers in mijn selectie waren in 1982 nog niet eens geboren. Het is totaal geen thema voor ons. Misschien zien sommige mensen van de tegenpartij er nog wel een kwestie in en hopen ze op die manier de spelers van Algerije extra te motiveren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen