Mustafi vervangt zieke Hummels, Schweinsteiger start ook

30 juni 2014, 21:13

De confrontatie van vanavond (22.00 uur Nederlandse tijd) tussen Duitsland en Algerije zal uitwijzen welk land het tegen Frankrijk zal opnemen in de kwartfinales van het WK in Brazilië. Wordt het Duitsland, de winnaar van Groep G, of Algerije, dat tweede werd in Groep H?

Duitsland moet het tegen de Afrikanen stellen zonder Mats Hummels. De verdediger kampt met ziekte en is achtergebleven in het spelershotel. Bondscoach Joachim Löw vangt de absentie van de Borussia Dortmund-verdediger op met het opstellen van Shkodran Mustafi, die bij Sampdoria speelt. Op het middenveld opteert Löw voor Bastian Schweinsteiger, die Sami Khedira buiten de basis houdt. Miroslav Klose begint wederom op de reservebank.

Algerije is, na de eliminatie van Nigeria (2-0 tegen Frankrijk), het enige Afrikaanse land dat nog op het WK te bewonderen is. Met sterspeler Sofiane Feghouli op de flank en Faouzi Ghoulam (Napoli) en Saphir Taider (Internazionale) in de voorhoede hopen de Algerijnen voor een stunt te kunnen zorgen tegen de Duitsers.

Opstellingen

Duitsland: Neuer; Mustafi, Mertesacker, Boateng, Howedes; Lahm, Schweinsteiger; Ozil, Kroos Gotze; Muller.

Algerije: Mbolhi; Ghoulam, Belkalem, Halliche, Lacen; Feghouli, Slimani, Soudani, Taider; Mandi, Mostefa.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen