Duitsland zorgt met late zege op gedurfd Algerije voor kraker

1 juli 2014, 00:37   Bijgewerkt: 1 juli 2014, 01:06

We krijgen een ware kraker in de kwartfinale van het WK. Door een overwinning van Duitsland op Algerije (2-1) spelen de Duitsers in de volgende ronde tegen Frankrijk. Gemakkelijk ging het niet voor onze oosterburen, integendeel zelfs. In de verlenging had Duitsland doelpunten van invaller André Schürrle en Mesut Özil nodig om een zege veilig te stellen.

Duitsland had duidelijk moeite met het afwachtende spel van de tegenstander. Veel verder dan een paar afstandsschoten kwam het niet. Daarmee werd het vooral gevaarlijk omdat doelman Raïs M'Bolhi moeite had om de schoten ineens klem te pakken. De eerste 'kans' van Duitsland diende zich na een klein half uur aan. Een verdwaalde voorzet van Mesut Özil verdween bijna ineens in het doel. Ondanks dat de Algerijnen scherper waren dan de Duitsers, was de grootste kans in de eerste helft voor Duitsland. Toni Kroos haalde de trekker vanaf afstand over en zag zijn poging via de doelman voor de voeten van Mario Götze belandden. Die slaagde er echter niet in om oog in oog met de keeper doel te treffen. Tegen het einde van de eerste helft kreeg Duitsland pas eindelijk echt grip op de opponent.

Het spel golfde aan het begin van de tweede helft flink op en neer. Eerst stond Algerije nog met de rug tegen de muur en kopte Shkodran Mustafi een voorzet in de handen van M'Bolhi. De Algerijnen lieten zich echter niet op de kop zitten en beten flink van zich af. Uitgespeelde kansen leverde het niet op, maar het was wel goed voor het spelbeeld. De mooiste redding van de avond kwam op naam van de Algerijnse goalie. Hij tikte een bal van Philipp Lahm met zijn vingertoppen uit de bovenhoek. Onder meer de beslissing van Joachim Löw om André Schürrle in te brengen leverde Duitsland meer aanvallende dreiging op. Desondanks hield het moeite om door groene muur uit Algerije te slechten.

In de verlenging besliste Duitsland alsnog het duel. Een fraai doelpunt van invaller André Schürrle - hij verschalkte de keeper met een hakje - zette Duitsland op 1-0. De 2-0 van Mesut Özil in de tweede helft van de verlenging betekent dat de kwartfinale een ware kraker oplevert. Daarin neemt Duitsland het op tegen Frankrijk. Abdelmoumene Djabou zorgde vlak voor tijd nog voor een eretreffer, maar ook niet meer dan dat. Algerije kan met opgeheven hoofd afscheid nemen van het toernooi en bereikte voor de eerste keer in haar historie de achtste finales van het WK.