Heerenveen en Sociedad akkoord over transfer Finnbogason

2 juli 2014, 15:21   Bijgewerkt: 2 juli 2014, 16:18

Wat er al enige tijd aan zat te komen, is vandaag (woensdag) bekendgemaakt. SC Heerenveen en Real Sociedad hebben een principeakkoord bereikt over de transfer van Alfred Finnbogason, zo maakt de Friese club op de officiële website bekend. De 25-jarige spits, afgelopen seizoen topscorer van de Eredivisie, gaat in Spanje een vierjarig contract ondertekenen.

De transfer van de IJslander zat er al enige tijd aan te komen. Eerder liet Heerenveen bij monde van technische directeur Hans Vonk weten blij te zijn met de overstap van de spits, die zelf ook aanstuurde op een vertrek. "Als het lukt, is iedereen tevreden. Alfred wil graag naar Spanje en de transfer gaat door op ónze voorwaarden, al klinkt dat meteen zo stoer."

Naar verwachting heeft Sociedad, afgelopen voetbaljaargang zevende in de Primera División, acht miljoen euro betaald voor de spits. Finnbogason kwam in 2012 over van het Zweedse Helsingborgs IF en beleefde twee uitstekende seizoen in Friesland. In zijn eerste seizoen scoorde hij 24 competitiegoals, in zijn tweede jaar vond hij 29 het net. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen