Mols, Tanghe en Keller scouten voor FC Utrecht

4 juli 2014 – FC Utrecht heeft het scoutingsapparaat uitgebreid met een viertal oud-spelers van de club. Michael Mols, Stefaan Tanghe, Ab Plugboer en Sander Keller gaan zich per direct richten op het scouten van nieuwe spelers voor de ploeg uit de Domstad.

"Wij slaan op het gebied van scouting een nieuwe weg in", zegt Hoofd Scouting Jordy Zuidam, eveneens een ex-speler van FC Utrecht, op de clubwebsite. "We professionaliseren door, na de werkwijze uit het verleden en het functioneren van het scoutingsapparaat te hebben geanalyseerd en doorgelicht. Voor Michael Mols, Stefaan Tanghe en Sander Keller geldt dat ze stuk voor stuk super enthousiast waren, toen ik ze benaderde."

"Als oud-spelers van de club willen zij graag wat terugdoen voor FC Utrecht", vervolgt Zuidam. "Ieder beschikken zij over een specifiek, eigen netwerk. Michael kent de Europese markt goed en opent met zijn status en naam deuren over de grens. Stefaan is jaren geleden teruggekeerd naar België. Voor hem heeft het Belgische voetbal geen geheimen. Met Sander hebben we een leergierige jongen bereid gevonden om voor ons als scout aan de slag te gaan. Ab Plugboer is als jeugdtrainer bij FC Utrecht actief en breidt zijn werkzaamheden uit."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd