Cambuur definitief akkoord met Groningen over Van der Laan

5 juli 2014, 13:15   Bijgewerkt: 5 juli 2014, 14:53

Wat er al een tijdje aan zat te komen, is vandaag (zaterdag) officieel gemaakt. Martijn van der Laan vertrekt naar FC Groningen. Cambuur en Groningen melden op de eigen websites dat de clubs vrijdag een akkoord hebben bereikt. In Groningen tekent hij een meerjarig contract. 

Er worden geen uitspraken gedaan over de hoogte van de transfersom. De 25-jarige Van der Laan zegt dankbaar te zijn dat Cambuur hem de kans geeft om de stap te maken. "Ik heb een geweldige tijd gehad bij SC Cambuur. Vorig jaar het fantastische kampioenschap en afgelopen seizoen een geweldig eerste jaar in de Eredivisie. De club wilde me graag houden, maar uiteindelijk hebben ze toch meegewerkt aan een transfer, en daar ben ik ze dankbaar voor."

Henk Veldmate, manager technische zaken bij Groningen, is content met de transfer. "Martijn heeft de afgelopen jaren bij Veendam en Cambuur een uitstekende ontwikkeling doorgemaakt", zegt hij op de clubsite. "Vorig seizoen heeft hij bij Cambuur zijn kwaliteiten bevestigd op Eredivisie-niveau. Zoals bekend waren wij op zoek naar directe versterking van onze verdediging. Met Van der Laan hebben wij de gewenste speler weten binnen te halen. Hij kan als linksbenige speler zowel in het centrum van de verdediging als ook als linksback uit de voeten."

De verdediger heeft een prima seizoen achter de rug en werd beloond met de Zilveren Schoen. Van der Laan speelde in het verleden ook al voor De Trots van het Noorden. Hij kwam namens Groningen twee keer in actie in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen