Dante: "Duitsland heeft geen absolute uitblinker"

6 juli 2014, 23:10

Voor Dante is de confrontatie met Duitsland in de halve finales van het WK speciaal. De Braziliaanse verdediger treft maar liefst zeven ploeggenoten van Bayern München. "Of ik contact heb met mijn ploeggenoten van Bayern? Ik praat met geen enkele tegenstander", aldus Dante, die het in Belo Horizonte opneemt tegen Philipp Lahm, Jérôme Boateng, Manuel Neuer, Mario Götze, Bastian Schweinsteiger, Toni Kroos en Thomas Müller.

Dante voorziet een zware klus. "De Duitse spelers beschikken over een ijzersterke mentaliteit en dat is erg belangrijk, maar ik ben ervan overtuigd dat wij ze kunnen verslaan als we net zo spelen als tegen Colombia (2-1 overwinning, red.). Duitsland heeft geen absolute uitblinker die vanuit het niets het verschil kan maken. Zij spelen als een hecht collectief en dat maakt ze juist zo sterk. Maar behalve de kwaliteiten, ken ik ook de zwakke punten van Duitsland."

Omdat aanvoerder Thiago Silva geschorst is tegen Duitsland, vormt Dante naar alle waarschijnlijkheid het centrale duo met David Luiz. "Ik ben verdrietig dat ik niet kan spelen, maar ik ben blij dat we zo'n grote voetballer als Dante in de ploeg hebben. Dante is een speler die goed is voor het teamproces en iedere dag hard werkt. Ook nu hij geen vaste waarde is. Nu komt zijn beloning tegen Duitsland."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen