Koeman haalt Tadic van Twente naar Southampton

8 juli 2014, 18:28   Bijgewerkt: 8 juli 2014, 18:46

Dusan Tadic speelt vanaf dit seizoen in de Engelse Premier League. De 25-jarige Servische spelmaker tekende dinsdag een contract voor vier jaar bij Southampton, waar Ronald Koeman sinds kort trainer is. Hij wordt overgenomen van FC Twente. Welk bedrag met de deal gemoeid is, maken beide clubs niet bekend. Naar verluidt gaat het om veertien miljoen euro.

Tadic is de eerste aankoop van Koeman bij Southampton. "Ik ben blij dat ik hier mag tekenen. Het is een mooie club, waarover ik veel goede dingen heb gehoord", zegt de Servisch international op de website van zijn nieuwe werkgever. "Ik heb afgelopen seizoen veel wedstrijden van Southampton gezien en zag dat de club attractief voetbal speelt, wat mij wel zal liggen."

"De manager kent me uiteraard van de Eredivisie. Dus toen hij me belde en zijn plannen uitlegde, was het voor mij een eenvoudige beslissing", vervolgt Tadic. Hij is enthousiast over Koeman. "Hij is een uitstekende trainer. Zijn teams spelen altijd goed, aangezien hij tactisch sterk is."

"Dit is fantastisch. Hij is een geweldige speler. Ik ken hem goed van de Eredivisie, waar hij afgelopen seizoen een topjaar had", reageert Koeman op de komst van Tadic. De Serviër speelde twee jaar voor FC Twente. In 66 Eredivisieduels kwam hij tot 28 goals en 27 assists. Daarvoor was Tadic actief bij FC Groningen, dat hem in 2010 naar Nederland had gehaald.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen