Europese prestaties van groot belang voor Feyenoord

9 juli 2014 – Wil Feyenoord op financieel vlak voordeel halen uit deelname aan Europees voetbal, dan zal de eerste tegenstander in de voorronde van de Champions League verslagen moeten worden. Het miljoenenverhaal gaat namelijk alleen op voor de clubs die zich kwalificeren voor de laatste voorronde. Dat meldt RTV Rijnmond.

Wordt Feyenoord in de derde voorronde van de Champions League geëlimineerd, dan ziet het een bedrag van 200.000 euro tegemoet. Lukt het de Rotterdammers om door te dringen tot de volgende en laatste voorronde van het kampioenenbal, dan strijken ze een bedrag van 2,1 miljoen euro op. Het bereiken van de groepsfase is helemaal lucratief. In dat geval wordt er 8,6 miljoen euro op de bankrekening van de club gestort.

Volgende week vrijdag (18 juli) zal bekend worden welke horde Feyenoord moet nemen in de derde voorronde van de CL. De mogelijke opponenten zijn Zenit Sint Petersburg (Rusland), Lille (Frankrijk), FC Kopenhagen (Denemarken), Standard Luik (België) en Besiktas (Turkije). De wedstrijden worden afgewerkt op 29/30 juli en 5/6 augustus.

Reacties

Feyenoord

gerelateerd