"Romero is geen joker of een kneus, hij is een topkeeper"

9 juli 2014, 15:25

Het Nederlands elftal heeft vanavond (woensdag) de opdracht om Sergio Romero te passeren, in de halve finale van het WK in Brazilië. De doelman van Argentinië wordt regelmatig beschouwd als de achilleshiel van de ploeg. Martin Haar, die met Romero samenwerkte bij AZ, vindt dit niet terecht. "Hij is een topkeeper."

Haar, assistent-trainer van AZ, weet nog goed dat Romero de gelederen van AZ in 2007 kwam versterken. "Hij had een geweldige uittrap, kon de bal neerleggen waar hij wilde. En die fantastische reflexen van hem. Hij was een keeper die vooral op de lijn goed was en hij had door zijn lengte veel uitstraling. Pas later werd hij ook goed in het hele strafschopgebied", stelt de oefenmeester tegen de NOS

Romero is met regelmaat het mikpunt van spot. Haar stoort zich hier enigszins aan. "Een jongen die met de olympische ploeg en nationale jeugdploeg goud wint en twee WK's speelt, is geen joker. Hij wordt nu weggezet als een kneus, maar dat is gewoon niet waar. Hij is een topkeeper", vindt de assistent-coach van AZ. "De buitenwacht heeft een totaal verkeerd beeld van hem. Hij is echt heel moeilijk te passeren. Wat meer respect voor Sergio is zeker op zijn plaats."

Met Louis van Gaal en Jeremain Lens ontmoet Romero vanavond twee bekenden vanuit zijn AZ-periode.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen