Emotionele Neymar: "Ik zat bijna in een rolstoel"

Ger
11 juli 2014, 09:53

Neymar heeft volgens eigen zeggen zeer veel geluk gehad bij de overtreding van Juan Zúñiga. De Braziliaanse international liep tijdens de kwartfinales op het WK door een knie in zijn rug van de Colombiaan een gebroken ruggenwervel op. De aanvaller stelt dat hij echter bijna verlamd was geweest.

"Het scheelde maar twee centimeter, anders had het veel erger kunnen aflopen en had ik nu in een rolstoel gezeten", aldus een geëmotioneerde Neymar op een persconferentie. "Het is moeilijk om over een gebeurtenis te praten die een einde aan een belangrijk moment in mijn carrière maakte. Ik wist mezelf ook niet te verdedigen omdat hij mij van achteren aanviel." De FIFA kon de overtreding achteraf niet bestraffen omdat het incident tijdens de wedstrijd al door de scheidsrechter beoordeeld was.

Zúñiga heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor de overtreding. "Ik haat hem niet en koester geen wrok. Ik heb er eigenlijk geen gevoel bij", aldus Neymar. "Ik weet niet wat er in zijn hoofd omging, maar iedereen met verstand van voetbal kon zien dat het geen normale overtreding was."

Neymar staat door de breuk nog minimaal enkele weken aan de kant. Zonder de sterspeler werd Brazilië in de halve finales door de gehaktmolen gehaald door Duitsland (1-7). In de troostfinale speelt het WK-gastland zaterdag nog tegen het Nederlands elftal. Neymar zal bij dat duel als toeschouwer aanwezig zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen