Begeerde Türüç blijft Go Ahead Eagles trouw: "Besluit staat vast"

14 juli 2014, 23:41   Bijgewerkt: 14 juli 2014, 23:55

Deniz Türüç leek na zijn uitstekende debuutseizoen in de Eredivisie op weg naar de uitgang bij Go Ahead Eagles, maar heeft toch besloten in Deventer te blijven. De middenvelder werd begeerd door Galatasaray, sc Heerenveen en FC Twente, maar vindt het voor zijn ontwikkeling beter om niet te verkassen.

"Ik heb besloten nog minimaal een jaar bij Go Ahead te blijven. Ik heb deze beslissing genomen omdat ik duidelijkheid en zekerheid wil. Nu kan ik me vol storten op mijn club", verklaart Türüç tegen AD Sportwereld.  "Natuurlijk heb ik veel nagedacht over een transfer. Galatasaray is een prachtige club en financieel zou ik er enorm op vooruit gaan, maar dat weegt voor mij nog niet op tegen de zekerheden die ik hier bij Go Ahead heb. Hier speel ik, ben ik geliefd bij het publiek en kan mijn kleine opgroeien in een vertrouwde omgeving. Dat geef ik allemaal niet zomaar op."

Türüç stond op de radar van sc Heerenveen en FC Twente, maar ook die clubs hoeven niet op de komst van de 21-jarige spelverdeler te rekenen. "Tot op heden heb ik niets van die clubs vernomen. Als ze me er graag bij hadden gehad, hadden ze dat waarschijnlijk al laten weten. Andere clubs hoeven zich deze zomer niet meer bij Go Ahead te melden. Mijn besluit staat vast. Ik blijf. En ik voel me er ook goed bij."

De middenvelder van Jong Oranje voerde de afgelopen gesprekken met trainer Foeke Booy en voorzitter Edwin Lugt. "Zij hebben me uiteindelijk ook overgehaald om te blijven", vertelt de linkspoot. "De trainer is daarin heel belangrijk geweest. Net als de supporters van Go Ahead. Op sociale media heb ik honderden berichten ontvangen van fans die lieten weten me graag in Deventer te zien blijven. Dit is dan ook een soort cadeau voor hen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen