Scolari definitief weg: "Hij verdient onze dankbaarheid"

15 juli 2014, 09:59

Als een verrassing komt het niet meer, maar de Braziliaanse voetbalbond heeft definitief afscheid genomen van Luiz Felipe Scolari. De CBF meldt op haar website dat het per direct afscheid neemt van de bondscoach. Met Scolari op de bank kwam Brazilië dit WK, voor eigen publiek, niet verder dan de vierde plaats.

Na de pijnlijke nederlagen tegen Duitsland (1-7) en Nederland (0-3) was de positie van Scolari onhoudbaar geworden. Maandag leek de breuk tussen de coach en de nationale bond al een feit, een dag later is deze officieel bevestigd door José Maria Marin, de voorzitter van de CBF. "Scolari en zijn gehele staf verdienen ons respect en onze dankbaarheid. Ze waren er verantwoordelijk voor dat het Braziliaanse volk weer is gaan houden van de Seleçao, ondanks het feit dat het grootste doel niet bereikt is", stelt de Braziliaanse bondspreses.

Scolari leidde Brazilië in 2013 naar winst in de Confederations Cup, een succes dat ervoor zorgde dat het land hoge verwachtingen had voor het WK. Marin: "Tijdens het WK hebben we door het hele land mensen in het geel-groen uitgedost gezien, die hun trots en passie voor het land toonden. Deze technische staf heeft in grote mate bijgedragen aan dat gevoel. Om die reden wil ik iedereen nogmaals bedanken voor het werk."

De 65-jarige Scolari werd in november 2012 aangesteld als bondscoach van Brazilië. Eerder had hij de nationale ploeg tussen 2001 en 2002 onder zijn hoede, hij leidde Brazilië naar de eerste plaats op het WK 2002.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen