Diego Costa tekent voor vijf jaar bij Chelsea

15 juli 2014, 18:52

Diego Costa mag zich dan eindelijk officieel speler van Chelsea noemen. De 25-jarige Spaanse spits tekende dinsdag een contract voor vijf seizoenen bij de Londense club, waarmee hij al maanden in verband werd gebracht. Diego Costa wordt overgenomen van Atlético Madrid. Met de deal is naar verluidt circa veertig miljoen euro gemoeid. Dat bedrag was als gelimiteerde transfersom in zijn contract bij Atlético opgenomen.

Diego Costa speelde afgelopen seizoen een grote rol in de successen van Atlético Madrid. Met 27 doelpunten in 35 wedstrijden leidde de geboren Braziliaan de club uit de Spaanse hoofdstad naar de eerste landstitel in achttien jaar tijd. Ook bereikte hij met de Colchoneros de Champions League-finale, waarin stadgenoot Real Madrid na verlenging een maatje te groot was. Diego Costa scoorde acht keer in het miljoenenbal.

"Ik ben heel blij om bij Chelsea te kunnen tekenen", zegt Diego Costa op de website van zijn nieuwe club. "Iedereen weet dat het een grote club is, die in een heel competitieve competitie uitkomt. Ik sta te popelen om te beginnen in Engeland, waar ik met een fantastische coach en dito teamgenoten ga werken. Ik bedank iedereen bij Atlético. Zij hebben mij gemaakt tot de speler die ik nu ben en ik heb er een ongelooflijke tijd gehad. Maar nu is het tijd voor een nieuw avontuur en ik hoop veel prijzen te pakken met Chelsea."

Op weg naar de Champions League-finale rekende Diego Costa in de halve eindstrijd met Atlético af met Chelsea. "Daardoor ben ik op de hoogte van de vele kwaliteit die de selectie van mijn nieuwe club herbergt", besluit de aanvaller. Diego Costa was onlangs met Spanje actief op het WK in Brazilië, maar dat was geen succes. Mede door een 5-1 nederlaag tegen Oranje kon de toenmalig titelverdediger al na de groepsfase naar huis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen