Oblak moet Courtois doen vergeten bij Atletico Madrid

16 juli 2014, 23:11   Bijgewerkt: 17 juli 2014, 00:29

Jan Oblak is de nieuwe doelman van Atlético Madrid. De 21-jarige Sloveen komt over van Benfica en zal - als hij de medische keuring goed doorstaat - zijn contract zetten onder een zesjarig contract in de Spaanse hoofdstad.

Oblak volgt bij Atlético Thibaut Courtois op, die na een huurperiode van twee jaar terugkeert naar Chelsea. Technisch directeur José Luis Pérez Caminero is verheugd over de komst van Oblak. "Jan is een keeper met enorme kwaliteiten, die een fantastische toekomst voor zich heeft. Dat hij voor ons gaat tekenen is fantastisch nieuws."

Oblak maakte medio 2011 de overstap naar Benfica, maar kende pas afgelopen seizoen zijn doorbraak bij de Portugese kampioen. In de winterstop verdrong hij Artur uit de basis, waarna hij zestien competitieduels speelde. De drievoudig Sloveens international werd door Benfica viermaal verhuurd, aan achtereenvolgens Beira Mar, Olhanense, Rio Ave en Uñiao de Leiria. Hij maakte op 16-jarige leeftijd zijn debuut in de Sloveense competitie, namens Olimpija.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen