Bayern maakt transfer Kroos naar Real Madrid wereldkundig

17 juli 2014, 09:37   Bijgewerkt: 17 juli 2014, 12:52

De transfer van Toni Kroos naar Real Madrid is beklonken. Bayern München maakt via de officiële kanalen de overstap bekend en meldt dat de middenvelder in de Spaanse hoofdstad een contract voor zes seizoenen gaat ondertekenen. Over de hoogte van de transfersom wordt geen uitspraak gedaan. De 24-jarige spelverdeler legde zondag met Duitsland beslag op de wereldtitel. 

De overstap zat er al geruime tijd aan te komen, maar is vandaag (donderdag) door beide partijen bevestigd. Kroos legde met Bayern München afgelopen seizoen beslag op de landstitel, maar kon in het keurkorps van trainer Josep Guardiola niet altijd op een basisplaats rekenen. Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge bedankt Kroos op de eigen website van de Duits kampioen voor bewezen diensten. "We willen Toni bedanken voor wat hij heeft betekend. We wensen hem en zijn familie het allerbeste in Madrid."

De spelverdeler staat al sinds 2007 op de loonlijst in Beieren, maar werd tussen 2008 en 2010 twee seizoenen uitgeleend aan Bayer Leverkusen. Kroos werd met Bayern drie keer kampioen van Duitsland en legde drie maal beslag op de DFB Pokal. Ook won hij één keer de Champions League, de Europese Supercup en de Wereldbeker voor clubteams. De middenvelder wordt de achtste Duitser die het shirt van De Koninklijke gaat dragen.

 

Kroos zal vandaag (donderdag) om 17.00 uur worden gepresenteerd in Madrid. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen