FC Barcelona laat Bojan naar Stoke City gaan

22 juli 2014, 19:39

Bojan Krkic gaat zijn geluk beproeven in Engeland. Na een mager seizoen op huurbasis bij Ajax, heeft FC Barcelona besloten om de aanvaller te verkopen aan Stoke City. Bij de club uit de Premier League heeft het voormalige toptalent zijn handtekening gezet onder een contract voor vier seizoenen.

Bojan is de vijfde aankoop van Stoke deze zomer, na Mame Biram Diouf, Steve Sidwell, Phil Bardsley en Dionatan Teixeira. Bij Stoke wordt hij herenigd met Marc Muniesa, eveneens afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Barcelona. Welk bedrag de club op tafel legt voor de aanvaller, maakt Stoke City niet bekend.

De pas 23-jarige Bojan stond jaren te boek als één van de grootste talenten van Europa en debuteerde in april 2007, op 16-jarige leeftijd, in het eerste elftal van FC Barcelona. Een definitieve doorbraak bleef daarna uit en ook periodes op huurbasis bij AS Roma, AC Milan en Ajax werden geen doorslaand succes. Met de Amsterdamse club werd hij vorig seizoen landskampioen, maar de rol van Bojan in dat succes was bescheiden.

Barça heeft in het contract met Stoke laten opnemen dat het, bij eventuele doorverkoop, een percentage van de transfersom ontvangt. Een optie om de aanvaller zelf terug te halen hebben de Catalanen niet.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen