Liverpool heeft verdediger Lovren eindelijk binnen

27 juli 2014, 23:41   Bijgewerkt: 28 juli 2014, 00:06

Dejan Lovren mag zich eindelijk speler van Liverpool noemen. The Reds maakten zondagavond laat melding van de komst van de 25-jarige Kroaat, die voor een slordige 20 miljoen pond (omgerekend ruim 31 miljoen euro) de overstap maakt van Southampton.

Lovren is centrumverdediger van beroep en droeg afgelopen seizoen het shirt van Southampton, nadat die ploeg hem een jaar geleden voor 8,5 miljoen pond (omgerekend bijna 11 miljoen euro) had overgenomen van Olympique Lyon. Lovren kwam tot 32 wedstrijden (twee doelpunten) voor The Saints. Ook is hij international van Kroatië (28 caps).

Vorig seizoen scoorde Lovren nog namens Southampton tegen Liverpool. Op de website van zijn nieuwe club zegt de international, dat 'er een droom is uitgekomen'. "Toen ik hier vorig jaar speelde, dacht ik bij mezelf: hier wil ik graag voetballen."

Lovren is na Rickie Lambert, Emre Can, Adam Lallana en Lazar Markovic alweer de vijfde zomeraanwinst van Liverpool. Lambert en Lallana kwamen net als Lovren over van het Southampton van trainer Ronald Koeman, die al heeft aangegeven zich nog op de transfermarkt te zullen begeven.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen