Politie pakt 22 raddraaiers op voor verstoren bekerfinale

Ger
28 juli 2014, 12:51

Rechercheurs van de politie in Amsterdam en Rotterdam hebben 22 personen aangehouden voor de ongeregeldheden tijdens de bekerfinale tussen Ajax en PEC Zwolle op 20 april. Tijdens de wedstrijd werd vanuit het vak met fans van de Amsterdamse club vuurwerk gegooid. Bovendien werden in het stadion vernielingen aangericht.

Het duel lag door de ongeregeldheden lange tijd stil. Aangezien de meeste verdachten hun gezicht in het stadion onherkenbaar hadden gemaakt, was het voor de politie een tijdrovende klus om ze op te sporen. De foto's van de verdachten die niet herkend zijn, zullen donderdag 31 juli op de website van de politie worden geplaatst. De betrokkenen die publicatie van hun beeltenis willen voorkomen, kunnen zich vrijwillig bij de politie melden.

Alle aangehouden en inverzekeringgestelde verdachten worden verhoord. De verdachten die niet werden aangetroffen op een bekend adres, zullen later alsnog door de politie worden aangehouden. Waarschijnlijk moeten alle verdachten zich in november voor de rechtbank in Rotterdam verantwoorden voor openlijk geweld tegen goederen en/of personen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen