Plet scoort en krijgt rood bij verliezend Zulte Waregem

Ger
31 juli 2014, 22:40

Zulte Waregem hoeft zich geen illusies meer te maken op het bereiken van de play-offs van de Europa League. De Belgische club ging in de thuiswedstrijd in de derde ronde hard onderuit tegen FC Shakhtyor Soligorsk uit Wit-Rusland: 2-5.

Glynor Plet speelde een opmerkelijke rol bij Zulte Waregem. De Nederlandse spits tekende in de veertigste minuut voor de 1-2, maar op slag van rust dupeerde hij zijn ploeg door een directe rode kaart te incasseren. Shakhtyor Soligorsk profiteerde in de tweede helft optimaal van het numerieke overwicht door uit te lopen naar een royale overwinning.

Club Brugge deed voor eigen publiek juist wel goede zaken. Het Deense Brøndby werd met 3-0 verslagen. Óscar Duarte, Nicolás Castillo en Victor Vazquez scoorden.