Nijland: "Ik las ook dat ik transfervrij weg mocht, ja"

3 augustus 2014, 21:31

Stef Nijland was de onverwachte held van de negentiende editie van de Johan Cruijff Schaal. Na een moeizaam eerste seizoen verscheen onlangs in de media dat de oud-speler van FC Groningen en PSV ondanks een doorlopend contract transfervrij mocht vertrekken bij PEC Zwolle, maar in de ArenA was hij 'gewoon' basisspeler. Vlak na rust maakte hij op aangeven van Kamohelo Mokotjo het enige doelpunt van de wedstrijd.

Glunderend stond de zoon van FC Groningen-directeur Hans Nijland na afloop van het duel de media te woord. "Hoe ik me voel? Opgelucht. Dit is voor de club een mooie prijs en voor mij persoonlijk is het ook prachtig", zei hij. Voor Nijland is deze prijs misschien wel mooier dan de vorige, de KNVB Beker. "De bekerfinale heb ik anders beleefd, omdat ik toen niet binnen de lijnen kwam. Mede daarom geeft deze prijs een speciaal gevoel."

Natuurlijk werd Nijland gevraagd naar het bericht dat hij geen toekomst zou hebben bij PEC Zwolle. "Zelf heb ik nooit van de clubleiding te horen gekregen dat ik mocht vertrekken", countert hij. "Ik las het in de media. Vervolgens heb ik een gesprek gehad met de club. De conclusie daarvan was dat we verder gingen zoals we bezig waren. In de voorbereiding had ik al het gevoel gekregen dat ik mijn kans zou krijgen. Voor mij was het om die reden ook helemaal niet moeilijk om de knop om te zetten. Maar om nu hier te staan, is wel heel mooi."

Toch is Nijland (25) nuchter genoeg om te weten dat zijn basisplaats en doelpunt geen garanties bieden. "Ik loop al een tijdje mee en weet dat dingen in de voetbalwereld snel kunnen veranderen. Daarom geniet ik hiervan. Voor ons is dit gewoon een belangrijke prijs, we wilden hem heel graag winnen. Mooi dat het gelukt is."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen