Zwolle-aanvoerder: "Eerste doelstelling blijft lijfsbehoud"

3 augustus 2014, 21:55

Met een schaal onder zijn arm liep Bram van Polen zondagavond door de mixed zone van de ArenA, de ruimte waar spelers en journalisten elkaar treffen. De aanvoerder van PEC Zwolle was, niet geheel onverwacht, in opperbeste stemming. De grote schaal die hij overhield aan een avondje voetballen, beviel hem prima.

"We zeiden net in de kleedkamer al tegen elkaar, hier passen een hoop bitterballen op", grapte hij. "En Jan Everse mag ze dan komen uitdelen." Ook op het succes van zijn club reageerde de verdediger, al sinds 2007 actief voor PEC Zwolle, met een knipoog. "Twee prijzen zijn binnen. Nu die derde nog, al kan dat misschien even duren. Of de cup met de grote oren."

Los van de geintjes genoot Van Polen zichtbaar van de overwinning van zijn club in deze negentiende editie van de Johan Cruijff Schaal. Vooral omdat PEC Zwolle de winst niet gestolen had, allesbehalve dat. Het creëerde meer kansen dan Ajax, voetbalde beter en had met een beetje mazzel ook met 2-0 of 3-0 kunnen winnen. "Maar 1-0 vind ik genoeg hoor", glundert hij in gesprek met FCUpdate.nl. "Ik vind ook dat we terecht gewonnen hebben. Dat maakt deze winst des te knapper. Dat we hier winnen, eigenlijk in een uitwedstrijd, zegt genoeg."

Het zegt volgens Van Polen vooral veel over de manier waarop zijn club speelt. "Ik had vooraf een goed gevoel over deze wedstrijd, omdat we in de voorbereiding tegen sterke tegenstanders heel weinig kansen hebben weggegeven. Het staat, organisatorisch, heel goed bij ons. En er zit, aanvallend, veel voetbal in de ploeg."

Toch heeft het succes ook een keerzijde, want spelers als Kamohelo Mokotjo, Mustafa Saymak en Jesper Drost zullen meer dan ooit in beeld zijn bij clubs die nog op zoek zijn naar versterking. "Tsja", reageert Van Polen. "Dat is inherent aan voetbal. Op zich is dat ook logisch. Het is dan gewoon aan de clubleiding. Bang voor een leegloop ben ik niet, nee. We hebben onze eerste prijs in ieder geval binnen, verder zien we het wel."

Een ambitieuze doelstelling voor het nieuwe seizoen is er, mede omdat de transfermarkt nog open is, nog niet. "De eerste doelstelling is lijfsbehoud. Al is dat misschien wat voorzichtig, als je ons vandaag zag. Maar we kunnen het vanuit daar altijd uitbouwen. De transfermarkt is nog een maand open, we kijken niet te ver vooruit. Vrijdag spelen we tegen FC Utrecht, dan willen we ook een resultaat behalen. Daarna zien we wel verder."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen