Willem II
0 – 0
RKC Waalwijk

Nederlandse en Belgische topclubs strijden om Mokotjo

5 augustus 2014 – Kamohelo Mokotjo lijkt steeds moeilijker te behouden voor PEC Zwolle. Het was al bekend dat de middenvelder van de beker- en Johan Cruijff Schaal-winnaar begeerd werd door Ajax, maar nu hebben ook diverse binnen- en buitenlandse topclubs de Zuid-Afrikaan op hun lijstje gezet. Een vertrek uit Zwolle lijkt zodoende zo goed als zeker. Onder meer PSV en FC Twente zijn geïnteresseerd in Mokotjo, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Derhalve lijkt Mokotjo de clubs voor het uitkiezen te hebben. Hij kon al rekenen op de nodige belangstelling, maar zijn indrukwekkende optreden in de wedstrijd om de JC Schaal tegen Ajax (1-0 winst) heeft het vuurtje meer dan aangewakkerd. De strijd om de sterkhouder van PEC Zwolle zal losbarsten, maar er is een Nederlandse club die zich niet hoeft te melden, zegt Mokotjo: "Feyenoord hoeft niet meer te bellen. Die club heeft me te veel pijn gedaan."

Twente maakte hun interesse al kenbaar bij Rob Jansen, de zaakwaarnemer van de Zuid-Afrikaans international. Bij PSV geldt Mokotjo als een alternatief, als de komst van Steven Defour niet doorgaat. Naast de Nederlandse topclubs zijn ook de meest gerenommeerde clubs uit België gecharmeerd van de middenvelder. Club Brugge en Anderlecht hebben hem al vaak vanaf de tribune aan het werk gezien.

PEC Zwolle-coach Ron Jans hoopt de onmisbare schakel in zijn elftal niet kwijt te raken, maar de club uit Overijssel is realistisch: "Wij zullen meewerken aan een vertrek van Kamo als daar de juiste prijs tegenover staat. Maar wij hebben nog steeds geen concreet bod op hem ontvangen", laat technisch directeur Gerard Nijkamp optekenen.

Gek genoeg laat de interesse Mokotjo koud: "Heel eerlijk, alle interesse vleit me niet eens. Het is allemaal nog niet concreet. Dan is het voor mij niet veel waard. Het heeft daarom ook geen zin om op namen van andere clubs in te gaan. Ik weet nog niet waar ik volgend seizoen speel. Voorlopig ben ik speler van PEC. Dus focus ik me op de wedstrijd van vrijdag, tegen FC Utrecht", aldus de Zuid-Afrikaan, die wel wil kijken waar zijn plafond ligt: "Ik voel al een tijdje dat ik klaar ben voor de volgende stap. Ik had niet gedacht dat ik me bij PEC in één jaar zo goed zou ontwikkelen. Wat ik wil? Een mooie en goede club. Eén die goed voetbal speelt, waar ik me gewaardeerd voel en één waar ik met mijn stijl van spelen pas."

Ajax beschouwt Mokotjo als een waardig opvolger van Daley Blind. "Ajax is één van de vele opties. Een voorkeur voor binnen- of buitenland heb ik niet. In Nederland blijven is zeker een optie voor mij, maar dan moet dat wel bij een topclub zijn", zegt de smaakmaker van PEC Zwolle.

Ajax

gerelateerd