Willem II
1 – 0
RKC Waalwijk

Zwolse telefoon roodgloeiend: "Onze spelers zijn in trek"

5 augustus 2014 – De winst van de Johan Cruijff Schaal heeft de interesse in belangrijke pionnen in de succesformatie van PEC Zwolle niet bepaald doen afnemen. Meerdere spelers van De Blauwvingers kunnen rekenen op de nodige belangstelling van grote clubs. Technisch directeur Gerard Nijkamp heeft het druk.

"Als je zo speelt is het niet raar dat de telefoon wat vaker overgaat. Onze spelers zijn in trek", concludeert Nijkamp tegenover De Stentor. De technisch directeur beseft dat vooral Kamohelo Mokotjo, afgelopen zondag dé uitblinker tegen Ajax (1-0), op de nominatie staat om uit Overijssel te vertrekken: "Voor de transfersom zal dat niet slecht zijn", stelt Nijkamp. Onder meer Ajax, PSV, FC Twente, Club Brugge en Anderlecht zouden hun ogen op Mokotjo hebben laten vallen.

Niet alleen Mokotjo staat op de radar van andere clubs. Ook een vertrek van doelman Diederik Boer is niet uitgesloten. Ajax zou in hem een geschikte opvolger van Kenneth Vermeer zien. "We gunnen Boer alles. Maar wel voor de goede prijs. Boer is een sleutelfiguur in de groep, zowel binnen als buiten het veld", benadrukt Nijkamp.

Eredivisie

gerelateerd