AZ mag trainingscomplex naar Zaanstad verplaatsen

5 augustus 2014, 15:06

AZ heeft dinsdagmiddag groen licht gekregen om het trainingscomplex te verhuizen naar Zaanstad. De rechter heeft de vordering van de gemeente Alkmaar in het kort geding tegen AZ afgewezen. De Alkmaarse club maakt via de officiële kanalen melding van de situatie.

"We zijn altijd vol vertrouwen geweest dat de rechter ons in het gelijk zou stellen", zegt directeur voetbalzaken Earnest Stewart over het goede nieuws voor AZ. "Dit is nu daadwerkelijk gebeurd. Daar zijn we zeer verheugd mee. Inmiddels zijn de voorbereidingen van de bouw in Zaanstad in volle gang. We verwachten binnenkort onze plannen bekend te kunnen maken."

Stewart hoopt dat AZ en de gemeente Alkmaar nu een vervelende periode kunnen afsluiten: "Wat ons betreft zetten we een streep onder deze zaak. Hopelijk kunnen we spoedig de gesprekken met elkaar aangaan om de onderlinge relatie te herstellen. Daarnaast is het goed om met de gemeente Alkmaar de eventuele consequenties van onze verhuizing naar Zaanstad te bespreken", aldus de AZ-directeur, die de relatie met de gemeente en de stad hoog in het vaandel heeft staan: "AZ blijft sowieso met het eerste elftal in Alkmaar spelen. De stad blijft onder meer daarom een zeer belangrijke partner voor ons. We hebben elkaar nodig. Hopelijk denkt de gemeente daar net zo over."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen