Jans gaat Mokotjo missen: "Was een prachtig hoofdstuk"

7 augustus 2014, 16:40   Bijgewerkt: 8 augustus 2014, 07:21

Voordat de strijd om Kamohelo Mokotjo echt kon losbarsten, sloeg FC Twente al toe. De Tukkers bereikten binnen een mum van tijd overeenstemming met PEC Zwolle over de transfer van de dynamische middenvelder. Ron Jans, de keuzeheer van de Zwollenaren, beseft dat de Zuid-Afrikaan onhoudbaar was voor de winnaar van de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal.

"Ik was verrast door de snelheid waarmee het is gegaan", laat Jans optekenen in Metro. "Kamo maakte gewoon onderdeel uit van de tactische trainingen richting de eerste competitiewedstrijd tegen FC Utrecht, maar nu kan ik opeens geen gebruik meer van hem maken", stelt Jans, die daardoor voor de seizoensouverture moet improviseren met zijn startopstelling.

Jans vindt het jammer dat Mokotjo weg is. "Ik had graag nog een tijdje van hem genoten in het shirt van PEC Zwolle. Stiekem hoopte ik dat nog een half jaar te kunnen doen", aldus de coach, die het niet verrassend vindt dat de middenvelder naar Twente verkast, en bijvoorbeeld niet naar Ajax. "Hij wilde graag naar een club waar hij aan spelen toekomt en niet de rol als vervanger hoeft te vervullen. Als hij tevreden is met zijn transfer, dan heb ik er ook vrede mee."

Het is wel duidelijk dat Mokotjo, na een teleurstellende periode bij Feyenoord, furore gemaakt heeft bij Zwolle. "Ik ga hem enorm missen", zegt Jans dan ook. "Niet alleen als voetballer, ook als mens. Het was een prachtig hoofdstuk, maar dat is nu wel afgesloten. Ik ga me richten op de groep die ik nu heb. Gelukkig hebben we snel Jody Lukoki van Ajax kunnen overnemen. Hij speelt weliswaar op een andere positie dan Mokotjo, maar ik ben erg blij met hem. We hadden voornamelijk spelers die in de bal komen, met Lukoki hebben we nu meer diepgang."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen