Van Marwijk ziet 'echt sportland' Zuid-Korea zitten

8 augustus 2014, 07:53

Weinig lijkt een akkoord tussen Bert van Marwijk en de nationale voetbalbond van Zuid-Korea in de weg te staan. De voormalig trainer van Feyenoord, Borussia Dortmund en het Nederlands elftal is de belangrijkste kandidaat om bondscoach van het Aziatische land te worden en heeft wel oren naar de functie.

"Zuid-Korea is in de wereld misschien geen topvoetballand, maar in Azië is Zuid-Korea wel een topvoetballand", zegt hij in De Telegraaf. "Ze hebben een jong team met veel jongens van 23, 24 jaar, dat op het WK één punt heeft gepakt, maar bijvoorbeeld ook maar op het nippertje van België verloor. Zuid-Korea is de laatste acht WK's van de partij geweest. Dat geeft wel aan dat het een land is dat al jaren goed meedraait op het wereldpodium. Het is een echt sportland en het team kenmerkt zich door een goede mentaliteit en veel discipline."

De kans is groot dat Zuid-Korea en de Nederlander elkaar tot het WK van 2018 aan elkaar verbinden. "Daar sta ik voor open. Het zou inderdaad mijn laatste contract kunnen worden", aldus de 62-jarige Van Marwijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen