Ramos over rampjaar Roda: "Spelers vooral eigen bv-tjes"

8 augustus 2014, 09:21

Ondanks een, op papier, prima selectie degradeerde Roda JC Kerkrade vorig seizoen uit de Eredivisie. Op de website van zijn club blikt verdediger Guy Ramos nog één keer terug op het rampzalig verlopen jaar voor zijn club. De nieuwe aanvoerder van Roda is ervan overtuigd dat de degradatie te voorkomen was geweest.

"Tot de laatste minuut heb ik ook nog in handhaving geloofd. Al had het nooit zover mogen komen. Clubs als Cambuur en Go Ahead Eagles hadden geen betere selectie, maar eindigden veel hoger. Puur omdat zij een team waren", zegt Ramos. "We hadden veel individuele kwaliteit, maar het waren vooral eigen bv-tjes. Als het minder loopt, komt de ware aard van elk individu naar boven. Uiteindelijk kon dat niet meer gecorrigeerd worden. Maar we kunnen er lang en breed over praten, het belangrijkste is nu dat iedereen zich focust op de Jupiler League. Gelukkig ziet het er naar uit dat er een selectie is samengesteld die wel voor elkaar wil werken."

De doelstelling van Roda JC Kerkrade voor komend seizoen is helder, vindt Ramos. "Direct terugkeren naar de Eredivisie. Dat zou een mooie bekroning zijn op het seizoen, al zal dat zeker niet eenvoudig zijn."

Roda opent het seizoen vandaag (vrijdag) tegen RKC Waalwijk, de voormalig club van Ramos. "Het is in ieder geval bizar dat RKC Waalwijk ook is gedegradeerd. Natuurlijk is het altijd leuk om een aantal vrienden weer te zien, maar dat telt vandaag even niet. Ook bij RKC zijn heel veel spelers vertrokken. Ik ben vooral benieuwd hoe beide teams ervoor staan en daarom zie ik deze wedstrijd voornamelijk als een mooie graadmeter."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen