Mokotjo vier jaar Tukker: "Zijn kwaliteiten spreken voor zich"

8 augustus 2014 – De transfer van Kamohelo Mokotjo naar FC Twente is afgerond. De ploeg uit Enschede bevestigt vrijdag dat de Zuid-Afrikaanse middenvelder een contract voor vier seizoenen getekend heeft. De voormalig Feyenoorder komt over van PEC Zwolle, waarmee hij de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal won.

"Ik ben blij dat ik deze stap maak", zegt de 23-jarige Zuid-Afrikaan over zijn overstap naar de Grolsch Veste. "FC Twente volgde mij al een tijd en de club heeft laten merken mij graag bij de selectie te willen hebben. Uit het gesprek met de trainer heb ik veel vertrouwen gekregen, het gevoel was meteen goed. Afgelopen jaar heb ik een bijzonder seizoen gehad bij PEC Zwolle en ik ben er trots op wat we met de ploeg hebben bereikt."

Coach Alfred Schreuder van FC Twente denkt dat de middenvelder iets toevoegt aan zijn selectie. "Kamohelo Mokotjo stond al lange tijd op onze lijst voor eventuele versterkingen op ons middenveld. Zijn kwaliteiten spreken voor zich. Hij is een ontzettend goede speler in balbezit en een slimme voetballer bij balverlies. Wij willen in ons spel veelal de bal hebben en daarin kan hij ons dus helpen. Het is aan Kamohelo te laten zien dat hij een meerwaarde is voor ons middenveld, maar daar heb ik alle vertrouwen in als ik hem zie spelen bij Zwolle."

Opvallend genoeg is Mokotjo al de derde speler binnen een jaar die door FC Twente weggeplukt wordt bij PEC Zwolle. Aanvaller Youness Mokhtar en verdediger Darryl Lachman gingen de middenvelder voor.

Eredivisie

gerelateerd