Cummins troeft Van der Hart af in keepersstrijd Eagles

8 augustus 2014, 15:04

Niet aanwinst Mickey van der Hart (foto), maar Erik Cummins begint het seizoen als eerste keeper van Go Ahead Eagles. Dat heeft coach Foeke Booy laten weten, twee dagen voor de eerste competitiewedstrijd tegen FC Groningen. De trainer heeft het nieuws afgelopen dinsdag aan beide keepers kenbaar gemaakt.

"Erik heeft het in de voorbereiding fantastisch gedaan. Natuurlijk hebben we Van der Hart gehaald, maar dat betekent niet dat ik niet eerlijk moet zijn. We hebben de Erik Cummins gezien die we vorig seizoen, mede dankzij blessures, minder hebben kunnen zien. Vandaar mijn keuze op hem", legt Booy uit op de clubsite. Vorig seizoen stonden de inmiddels vertrokken Eloy Room en Stephen Andersen onder de lat in de Adelaarshorst.

Wegens blessures ontbreken Mawouna Amevor (stressfractuur in de voet), Lars Lambooij (knie) en Giliano Wijnaldum (botkneuzing in het onderbeen) tegen FC Groningen. Verder is de selectie klaar voor de start van het nieuwe seizoen, denkt Booy. "In de breedte zijn we er sterker op geworden ten opzichte van vorig jaar. De oefencampagne hebben we prima afgesloten met de 2-0 zege op Istanbul BB, in een wedstrijd waarin we weinig weggaven. Maar nu is het mooi geweest met de voorbereiding. We verheugen ons enorm op zondag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen