Legia woest na uitsluiting: "Schade niet voor te stellen"

Ger
8 augustus 2014, 20:26

Legia Warschau spreekt schande van de verwijdering uit de voorrondes van de Champions League. De Poolse club is door de UEFA bestraft omdat het een niet-speelgerechtigde speler had laten meedoen in de return van het duel met Celtic in de derde voorronde.

De uitslag van de tweede wedstrijd werd van een 0-2 nederlaag omgezet in een 3-0 thuiszege voor de Schotten. Daarmee gaat Celtic verder in de Champions League en Legia in de vierde voorronde van de Europa League. De kampioen van Polen had het heenduel met 4-1 gewonnen en leidde in Glasgow met 2-0, toen vier minuten voor tijd Bartosz Bereszynski zijn opwachting mocht maken. De verdediger was echter niet-speelgerechtigd, omdat hij vorig jaar na een rode kaart voor drie duels geschorst werd.

"Dit is onrechtvaardig. Het betreft een buitenproportionele sanctie", aldus Legia-official Dominik Ebebenge over de maatregel van de UEFA. "In het verleden hebben zich vergelijkbare situaties voorgedaan en die zijn niet op deze wijze bestraft. We hebben acht jaar naar dit moment toegewerkt en nu is het ons allemaal uit handen genomen. Financieel is de schade niet voor te stellen en de spelers zitten er volledig doorheen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen