Spakenburg 'enorm geschrokken' van dopingverhaal

9 augustus 2014, 17:23

Het bestuur van SV Spakenburg is 'enorm geschrokken' van het verhaal in NRC Handelsblad over structureel dopinggebruik binnen de club in het seizoen 2011/2012, zo klinkt het zaterdag in een verklaring op de officiële website.

"Dit druist volledig in tegen de principes van eerlijke sportbeleving en wordt door SV Spakenburg ten zeerste veroordeeld", schrijft voorzitter Marc Schoonebeek. "Om de onderste steen boven tafel te krijgen, zullen wij als vereniging uiteraard alle medewerking verlenen aan het verwachte onderzoek van de Nederlandse Dopingautoriteit en de KNVB."

Daarnaast kondigt Schoonebeek een intern onderzoek binnen de club aan. "Een vaststaand feit is dat in december 2011 door het hoofd medische zaken van SV Spakenburg is gesignaleerd dat een voedingssupplement in de kleedkamer aanwezig was, dat niet was verstrekt door de medische staf. Uit aanvullend onderzoek is destijds gebleken dat in dit supplement inderdaad een verboden bestanddeel zat. Omdat SV Spakenburg dit uiteraard niet tolereert, heeft het hoofd medische zaken dit supplement in beslag genomen en het gebruik ervan per direct verboden. Na dit verbod is het gebruik van het bewuste voedingssupplement niet meer waargenomen."

"Op het moment dat alle onderzoeken zijn afgerond en de feiten zijn vastgesteld, kunnen we als SV Spakenburg met deze bevindingen uiteraard naar buiten treden", besluit Schoonebeek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen