Ajax ondanks moeizame start ruim langs Vitesse

10 augustus 2014, 16:20

Landskampioen Ajax is het nieuwe eredivisieseizoen gestart met een klinkende zege. In de ArenA wonnen de Amsterdammers met 4-1 van Vitesse, waarvan het de afgelopen twee jaar thuis verloor. Zo gemakkelijk als de uitslag doet vermoeden ging het echter niet, voor rust waren de betere kansen voor de bezoekers. Vitesse verzuimde zijn kansen te benutten, Ajax deed dat aan de overkant van het veld beter.

Het verschil tussen Ajax en Vitesse werd in de ArenA vooral gemaakt door beide keepers. Waar de Amsterdamse doelman Kenneth Vermeer met fraaie reddingen een aantal zeker lijkende doelpunten van Vitesse wist te voorkomen, ging collega Piet Velthuizen hopeloos in de fout. De ervaren keeper van de Arnhemse ploeg verkeek zich vlak na rust op een eenvoudige vrije trap van Lasse Schöne, die recht door het midden ging.

Op basis van het aantal kansen in de eerste vijftig minuten was een tussenstand als 2-3 voor Vitesse op zijn plaats geweest, maar de cijfers op het scorebord waren glashelder. Voordat de vrije trap van Schöne binnen plofte, had Nick Viergever de score geopend voor Ajax. De van AZ overgekomen verdediger, opgesteld als controlerende middenvelder, tikte vlak voor rust een voorzet van rechtsback Ruben Ligeon binnen.