"Als het 1-3 voor ons staat, mag Ajax niets zeggen"

10 augustus 2014, 17:27

Een minuut of vijftig lang speelde Vitesse een uitstekende wedstrijd in de ArenA. De ploeg was beter dan landskampioen Ajax en kreeg legio kansen, maar wist er niet één van te benutten. Omdat de thuisploeg wel scoorde ging Vitesse uiteindelijk met 4-1 de boot in, maar die score vertelde niet het hele verhaal.

"Ajax was efficiënter", zegt Vitessenaar Kelvin Leerdam tegen FCUpdate.nl over de nederlaag van zijn ploeg in de ArenA. "Wij hebben de betere kansen gehad, geen kleine kansen ook. Als het na één helft 1-3 voor ons staat, mag Ajax niets zeggen. Maar wij waren niet efficiënt genoeg. Dat is voetbal, het gaat uiteindelijk om de doelpunten. Als je de uitslag ziet denk je dat we weggespeeld zijn, maar dat was totaal niet het geval."

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Leerdam, hij kon vrij doorlopen richting het doel van Kenneth Vermeer. De voormalig Feyenoorder, door de komst van rechtsback Wallace doorgeschoven naar zijn favoriete positie op het middenveld, schoof de bal naast. "Ik zag Kenneth Vermeer al liggen en koos voor de korte hoek, maar de bal was te scherp. Zonde, zo'n bal moet eigenlijk sowieso op doel", zegt hij. Ondanks de gemiste kans liet Leerdam zien dat hij zijn ei kwijt kan op het middenveld. "Op die positie ben ik ook opgeleid, ik kan er mijn energie kwijt. Ik heb er veel plezier in om daar te spelen, maar de finishing touch, het afmaken, moet beter."

Dat gold in de ArenA niet alleen voor Leerdam, maar voor heel Vitesse. "Maar positief is dat we de kansen wel creëren. Aan het eind van vorig seizoen ging dat juist minder. Dat moeten we meenemen naar de volgende wedstrijd, zaterdag tegen Cambuur." Leerdam is ervan overtuigd dat zijn ploeg een goed seizoen kan doormaken als het deze lijn door weet te trekken. "We staan er beter voor dan vorig jaar rond deze tijd. De trainer is gebleven, een groot deel van het team ook. De basis is goed, daar moeten we op voortborduren. We willen meer positiviteit rond de club, dat krijg je door resultaat te boeken. Het gaat echt wel goedkomen met ons."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen