UEFA draait volgorde van EL-duels Feyenoord om

11 augustus 2014, 13:54   Bijgewerkt: 11 augustus 2014, 15:28

De UEFA heeft de volgorde van de wedstrijden van Feyenoord tegen Zorya Luhansk, in de vierde voorronde van de Europa League, omgedraaid. Dat houdt in dat Feyenoord 21 augustus eerst in Oekraïne speelt, alvorens de return in de Rotterdamse Kuip op 28 augustus het tweeluik beslist.

Bij de loting van afgelopen vrijdag was de volgorde van de wedstrijden van Feyenoord tegen Zorya Luhansk andersom bepaald. Het treffen in Oekraïne vindt overigens plaats in Kiev, aangezien Feyenoord de UEFA verzocht om het duel buiten het land te laten plaatsvinden, vanwege de vliegramp met vlucht MH17. Zorya Luhansk werkte haar vorige EL-duels ook af in Kiev, dat ongeveer 700 kilometer ten noordwesten van het oorlogsgebied ligt.

Technisch directeur Martin van Geel zegt op de officiële clubsite 'dat het weliswaar ongemakkelijk blijft voelen om nu in Oekraïne te moeten voetballen', maar dat hij 'zeker niet ongelukkig' is met het omkeren van de wedstrijden. "Het is voor de spelers natuurlijk fijner om het echt beslissende duel te kunnen spelen in de eigen, kolkende Kuip. Met het trouwe publiek achter ons is er nu eenmaal meer kans op een goed resultaat dan in Kiev, in waarschijnlijk een half leeg stadion."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen