Dier schenkt Pochettino en Spurs op valreep de winst

16 augustus 2014, 18:00   Bijgewerkt: 16 augustus 2014, 18:12

Tottenham Hotspur heeft bij het debuut van manager Mauricio Pochettino nipt drie punten gepakt bij stadgenoot West Ham United. De wedstrijd op Boleyn Ground leek zaterdag in 0-0 te eindigen, maar in blessuretijd besliste Eric Dier anders: 0-1.

De winst van Tottenham Hotspur mag een klein wonder genoemd worden, aangezien de ploeg van de van Southampton overgekomen Pochettino geen beste indruk maakte en bovendien lange tijd een man minder had. Kyle Naughton kreeg in de 29ste minuut een directe rode kaart. De verdediger van Tottenham Hotspur protesteerde in de ogen van de arbitrage te fel nadat hij met een handsbal een strafschop had veroorzaakt.

Die penalty werd door West Ham United niet benut. Mark Noble miste vanaf elf meter. In de 63ste minuut werd het weer tien tegen tien, nadat West Ham United-verdediger James Collins met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. De Londense derby leek geen winnaar meer te krijgen, maar in blessuretijd sloeg Dier toe. Hij schoof binnen na een mooie steekpass van Harry Kane.

Aston Villa begon met een zege bij Stoke City. Door een goal van Andreas Weimann in de vijftigste minuut werd het 0-1. Bij Aston Villa had Ron Vlaar een basisplaats en viel Leandro Bacuna in. Karim El Ahmadi bleef op de bank bij de bezoekers uit Birmingham. Erik Pieters verscheen aan de aftrap aan de kant van Stoke City.

Ook Hull City boekte een 0-1 overwinning, bij promovendus Queens Park Rangers. James Chester maakte in de 52ste minuut het verschil. Leicester City keerde met een 2-2 gelijkspel tegen Everton terug op het hoogste niveau. 2-2 was ook de uitslag bij de ontmoeting tussen West Bromwich Albion en Sunderland. Patrick van Aanholt had een basisplaats bij Sunderland en leverde in de 85ste minuut de pass waaruit Sebastian Larsson de eindscore bepaalde.